You are here

Kiválasztásra kerültek a shortlist-es alkotások A Fény Mestere – Master of Light 2017 világítástechnikai pályázaton

2015 júniusában a Lisys-Project Kft. megalapította A Fény Mestere – Master of Light világítástechnikai díjat. A Nívódíjjal az alapító a szakma figyelmét kívánja olyan világítástervezők, építészek, belsőépítészek, tárgytervezők, képzőművészek, iparművészek, elektromos tervezők és más kapcsolódó területeken alkotó szakemberek munkásságára felhívni, valamint a legkiemelkedőbbnek a nívódíj átadásával elismerni, akik világítástervezési folyamatokban felmutatott tudásukkal és munkájukkal hozzájárultak a magyarországi világításkultúra fejlődéséhez és ezzel a világítástervezés ügyét előmozdítják.

A beérkezett pályázatok szakmai színvonala a zsűri véleménye szerint bizonyítja, hogy vannak innovatív, előremutató ötletek, melyek emelik a hazai világításkultúra színvonalát. A short listre kiválasztott pályaművek a zsűritagok álláspontja szerint épp eredetiségük miatt emelkedtek ki a többi közül.

A bírák az alábbi 4 pályaműre szűkítették azok körét, akik közül kikerül majd A Fény Mestere – Master of Light 2017 díj győztese:

Pályázók betűrendben Pályázat címe
Arteria Industrial: Szabó Ákos és Szabó Sára - Barnamezős Kincs: A Wittenbergi Armatúra
Csiszár Mátyás, Kalászi Zoltán, Tóth Bálint - Circle pier fényinstalláció
Mátrai Erik - Porticus
MeetLab: Wolkensdorfer Mátyás, Dankó Barna, Belkovits László - Laser Facade Games 1.0 - TRON

Gratulálunk nekik és köszönjük magas szakmai színvonalú munkájukat!

Az eredményhirdetésre 2018. március 28-án kerül sor, egy kötetlen hangulatú esten, ahol lehetőség nyílik találkozni olyan építészekkel, belsőépítészekkel, dizájnerekkel, tárgytervezőkkel, feltalálókkal, akik munkájukkal hozzájárulnak a hazai világítási kultúra emeléséhez.

A döntést, hogy ki nyerte meg az idei nívódíjat a zsűritagok a short listre kiválasztott pályázók prezentációinak értékelését követően, az esten hozzák meg. A fődíj mellett több szakmai díj is átadásra kerül, így a Junior Master of Light 2017 hallgató díj, a Magyar Belsőépítész Egyesület által támogatott Bedécs Sándor Különdíj és Borz Kováts Sándor Különdíj, a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata által támogatott Fénytechnikai tervezés Különdíj és a Provim Kft. által támogatott Provim Mesterdíj is.

A díjátadónak az Art Quarter Budapest egy speciális adottságú tere ad otthont, amelyet Bányai Tamás világítástervező terve alapján alakítunk élmény-térré.

Az est programja:
A döntőbe jutott pályázatok bemutatása, kérdezz-felelek
Az Élőkép Színház az eseményre szabott fény-produkciója
A díjak átadása

A jó hangulathoz Juhász Attila és jazz zenekara biztosítja a zenét